Archieven: Referenties

Jongen met concentratieproblemen en moeite met het uiten van emoties 7 jaar

Sinds de individuele begeleiding merken wij dat hij beter met zijn gevoelens om kan gaan. Boosheid is een stuk minder geworden. Hij zet meer de gele pet op en durft meer te vragen op school en aan vreemden, zoals bijvoorbeeld in de winkel. Hij heeft een goede zelfreflectie. Concentreren en stil zitten in de klas gaat beter, maar zal altijd een punt van aandacht blijven.

Meisje dat gepest werd en voor zichzelf wilde opkomen.

Hoi Daniëlle,

Het gaat best aardig met haar. Ze heeft afstand genomen van een paar meisjes met wie ze veel om ging, maar wat voor veel onrust zorgde. Ze gaat nu met andere meisjes om, en dat gaat een stuk beter. Ze ziet nu in dat het voor haarzelf ook fijner is om met meisjes om te gaan die haar accepteren. En niet steeds de strijd aan gaan om bij een populair kliekje te horen.

Ze vond je trainingen erg leuk. Ze heeft er zeker wat aan gehad. De fles staat ook nog steeds in huis. Op sociaal vlak is het heel goed voor haar geweest. De tips uit het kwartet waren goed. Op een fijne manier dingen bespreekbaar maken. Er hangt ook nog altijd een tekening op de kast bij haar bed van het blije meisje wat ze tekende.

Een gevoelige jongen die voor zichzelf wilde opkomen. Hij heeft de weerbaarheidstraining gevolgd.

Fijn dat je er nog naar vraagt, T maakt het goed. Soms gebeurt er wat op school en zit hij even niet lekker in zijn vel maar hij probeert het op te lossen en heeft zeker bij Juntos daar goede handvatten voor gekregen.Hij durft zijn menig eerder te geven en zeker de oefening rots helpt hem goed .We zijn blij dat T de cursus heeft gevolgd. Lopen we in de toekomst nog vast dan weten we je te vinden. Succes verder met je praktijk.

Jongen met werkhoudingsproblemen. Snel afgeleid en zwakke concentratie

Hallo Daniëlle,

Het gaat heel goed met J.

Hij zit goed in zijn vel en op school gaat het heel erg goed.

Zo goed dat hij alleen maar voldoendes op zijn rapport had voor de werkhouding en concentratie. Vorig schooljaar stonden er namelijk 8 onvoldoendes op. Hij was zo trots en wij natuurlijk ook!

Ook tijdens het 10 minutengesprek vertelde de juf dat het heel goed met J gaat. Hij had pas weer uit enthousiasme door de klas geroepen. Hier had de juf met hem over gesproken en sindsdien heeft hij dit niet meer gedaan.

Verder gaf ze aan dat ze het heel knap vindt, dat wanneer Jeen som lastig vindt, hij (ondanks dat hij in aanpak 3 zit en al eerder mag beginnen) uit zichzelf meedoet met de instructie van aanpak 2.

De aandacht bij het zelfstandig lezen is wat minder, maar tijdens het klassikaal oefenen doet hij hier vol enthousiasme aan mee.

Wij merken dat we hem wel moeten blijven stimuleren bij het werken aan de weektaak van rekenen.
Wij zijn heel erg tevreden over jouw begeleiding. Wat we als heel fijn hebben ervaren is dat je Jop verschillende manieren steeds hebt laten ervaren dat hij zich wel kan afsluiten en kan concentreren. En als dit een keer niet lukte, hem zelf hebt laten nadenken en ontdekken hoe dit kwam.

Ik vond het heel fijn om na iedere afspraak even kort te bespreken wat je met hem had geoefend. Fijn om iedere keer een verslag te ontvangen.We vonden het heel prettig dat je ook bij J in de klas bent wezen kijken.

Meisje van 9 met verschillende angsten en boosheid.

Hoi Daniëlle,
Idd het vaarseizoen gaat weer beginnen. Maar bij L is er nu al wel die bewustwording van het Steiger.   Ze weet nu beter om t op te lossen. Misschien duurt t weer paar weekjes, maar ze weet nu wel hoe.  HALS.

Helaas is de rode pet nog regelmatig op haar hoofd.
Maar dan kunnen wij al snel over de petten beginnen en weet ze al wel vlotter het niet uit de hand te laten lopen.
Het is nou eenmaal een pittig ding die weet wat ze wilt.
En als t dan anders gaat, moet ze even schakelen, maar dat doet ze nu dus wel!! Eerst niet.
Dus, ja het gaat super goed al met al.
En je mag ons verhaal gerust op site plaatsen.
We zijn erg blij dat we toen bij jou terecht zijn gekomen. Het was laagdrempelig en heel effectief.
Sommige dingen kun je soms niet alleen als ouder en dan is het prettig om van iemand  anders daar een andere kijk op te krijgen met handvatten.
Super bedankt!

Jongen van 12 jaar

Het gaat goed met hem, zowel thuis als op de Pax.
Heb het er nog wel met zijn mentor over gehad en hem tevens het eindverslag gemaild.
Nogmaals bedankt voor alles.
Wij hebben het als zeer nuttig ervaren, door de hectiek na de bijeenkomsten bij jou heb ik er van hem zelf niet heel veel van teruggehoord.
Hij zit hier nu thuis met een nieuw vriendje een spelletje te doen, dat maakt mij al heel blij.
Hij zit op de pax in een klas met allemaal vreemde kindjes, kan een nieuwe start maken.

Meisje van 9 jaar

Ze heeft een goede start gemaakt op school. Ze is vrolijk en heeft er zin in.
Volleybalkamp vond ze erg leuk. De dominante meiden heeft ze links laten liggen en ging haar eigen gang
Afgelopen training was ze wel in tranen want zij wilde graag trainen maar de andere meiden waren aan het klooien. Ik heb haar toen een zetje gegeven dat ze het aan de trainer zou zeggen, dat deed ze mooi. Waarnaar het probleem opgelost werd. Haar gevoel was na de training nog niet helemaal goed maar ze was blij dat ze het had aangegeven.
Ze geeft zelf aan dat ze niet zo zeer aan de petten denkt maar automatisch de handelingen van de petten gebruikt. Ik denk dat dat erg positief is!
Ze heeft vooral bij jou geleerd om sterk te zijn en (onbewust) de petten te gebruiken.
Ze geeft aan dat ze alle oefeningen leuk vond. Er is niks wat niet leuk was!
Kortom, wij vonden het erg prettig om samen te zorgen dat onze dochter sterker werd! Ik denk dat dat wel gelukt is! Dankjewel!

Meisje van 7 jaar begeleiding in het verwerken van scheiding

Wij merkten dat het met onze dochter niet zo goed ging tijdens onze scheiding. Ze praatte weinig over haar gevoelens en sloot zich van ons af en kon heel erg boos worden. Iemand adviseerde juntos. Zeis hier begonnen en is zo enorm opgeknapt hierdoor,ze heeft echt geleerd om met haar gevoelens om te gaan. En ook het toepassen van bepaalde acties in sommige situaties. Ze is weer een blij onbezorgd kind.

Jongen 8 jaar had vaak ruzie thuis en werd op school niet goed begrepen

I zijn beleving:
Fijn, leuk, de petten waren fijn, alles vond ik leuk. (Zijn I zijn woorden)

Mijn beleving (moeder)
I heeft er veel aan gehad, de petten waren idd heel fijn in gebruik. Zo kon er beter gecommuniceerd worden. Het ligt ook niet altijd aan I als er ruzies ontstaan. Maar ook verven naar beleving, was prettig, zo ook de gesprekken en interesse. Ivan gaat nu een goede start maken in groep 5. Nogmaals we hebben veel aan je gehad. Heb je naam ook deze week weer aantal keer laten vallen, dat zegt genoeg!

Volwassenvrouw met paniekaanvallen

Terugkijkend op onze sessies heb ik er een goed gevoel aan over gehouden. Ik wilde graag mijn gedrag aanpassen. Ik had veel last van angstige (pieker) gedachten die mij veel onrust brachten. Na kennisgemaakt te hebben met jou als gedragsspecialist vroeg ik mezelf af of jij misschien ook iets voor mij zou kunnen betekenen.

Nu een aantal sessies later kan ik volmondig zeggen van wel. Door heel cognitief mijn gedrag in kaart te brengen en samen hardop te denken, heb ik het gevoel dat mijn gedrag daadwerkelijk veranderd is. Door o.a. mindfull te denken heb ik geleerd meer te genieten van het hier en nu. Het focussen op de toekomst en het terugkijken naar het verleden hebben mij veel onnodige onrust gebracht. Door hier samen naar te kijken en dit te bespreken is mijn gedrag veel inzichtelijker geworden. Het resultaat is meer innerlijke rust en acceptatie. Bedankt hier voor!