• Home
  • Referenties
  • Jongen met werkhoudingsproblemen. Snel afgeleid en zwakke concentratie

Jongen met werkhoudingsproblemen. Snel afgeleid en zwakke concentratie

Hallo Daniëlle,

Het gaat heel goed met J.

Hij zit goed in zijn vel en op school gaat het heel erg goed.

Zo goed dat hij alleen maar voldoendes op zijn rapport had voor de werkhouding en concentratie. Vorig schooljaar stonden er namelijk 8 onvoldoendes op. Hij was zo trots en wij natuurlijk ook!

Ook tijdens het 10 minutengesprek vertelde de juf dat het heel goed met J gaat. Hij had pas weer uit enthousiasme door de klas geroepen. Hier had de juf met hem over gesproken en sindsdien heeft hij dit niet meer gedaan.

Verder gaf ze aan dat ze het heel knap vindt, dat wanneer Jeen som lastig vindt, hij (ondanks dat hij in aanpak 3 zit en al eerder mag beginnen) uit zichzelf meedoet met de instructie van aanpak 2.

De aandacht bij het zelfstandig lezen is wat minder, maar tijdens het klassikaal oefenen doet hij hier vol enthousiasme aan mee.

Wij merken dat we hem wel moeten blijven stimuleren bij het werken aan de weektaak van rekenen.
Wij zijn heel erg tevreden over jouw begeleiding. Wat we als heel fijn hebben ervaren is dat je Jop verschillende manieren steeds hebt laten ervaren dat hij zich wel kan afsluiten en kan concentreren. En als dit een keer niet lukte, hem zelf hebt laten nadenken en ontdekken hoe dit kwam.

Ik vond het heel fijn om na iedere afspraak even kort te bespreken wat je met hem had geoefend. Fijn om iedere keer een verslag te ontvangen.We vonden het heel prettig dat je ook bij J in de klas bent wezen kijken.