Over Juntos

Psychosociaal therapeut regio Beuningen – Druten

Gedraagt je kind zich thuis anders dan op school? Heeft je kind last van faalangst? Is het onzeker? Of heeft je kind moeite met het leggen van sociale contacten? Er zijn tal van redenen waarom een kind niet lekker in zijn vel zit. Wanneer je het gevoel hebt dat er iets aan de hand is met je kind, wil je niet altijd direct bij een instantie aankloppen. Toch wil je graag wat aan de problemen doen. Gedragsproblemen zijn niet alleen heel vervelend voor je kind, maar ook voor jou als ouder, voor leerkrachten en voor klasgenootjes. En dat terwijl er voor veel problemen al binnen enkele weken een oplossing gevonden kan worden. Juntos begeleidt kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar met gedragsproblemen. Ook volwassenen met burn-outklachten kunnen bij de psychosociaal therapeut terecht voor individuele begeleiding.

Psychosociaal therapeut en kindercoach Danielle Tenbült

Juntos is opgericht door gedragsspecialiste Danielle Tenbült en bestaat sinds 2012. Daarnaast werkt Danielle in het onderwijs als leerkracht op een basisschool. “Het gedrag en emoties van kinderen interesseren me. Ik kwam in mijn werk steeds vaker kinderen tegen met gedragsproblemen. Deze kinderen hadden meer begeleiding en aandacht nodig dan ik ze als leerkracht kon bieden. Daarom verdiepte ik me in het geven van sociale vaardigheidstrainingen en volgde ik cursussen creatieve therapie en dramatherapie. In 2010 rondde ik de Master SEN (Special Education Needs) af en volgde daarna een studie voor kinder- en gezinscoach en in 2017 de studie Klassenkracht. Naast mijn werk als leerkracht heb ik nu met Juntos mijn eigen psychosociale praktijk.”

Juntos: samen naar oplossingen zoeken

“Ik benader kinderen op een holistische manier. Dat betekent dat ik rekening houd met hun gevoelens, fysieke mogelijkheden en denkwijze. Daar stem ik de begeleiding op af, zodat ieder kind de begeleiding krijgt waar het behoefte aan heeft. Door middel van spellen, verhalen, het maken van tekeningen en andere creatieve therapievormen probeer ik inzicht te krijgen in het probleem. Vervolgens zoeken we samen naar een oplossing. Niet voor niets heet mijn praktijk Juntos. In het Spaans betekent dat ‘Samen’. Ook ouders en eventueel leerkrachten worden in het traject betrokken.”

Voor meer informatie of een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek kun je contact opnemen met Danielle via telefoonnummer 0487 – 523753. Of stuur een mailtje naar info@juntos-gedrag.nl.