• Home
  • Weerbaarheidstraining kind

Weerbaarheidstraining kind

Tijdens een weerbaarheidstraining leert je kind alle basisvaardigheden die het nodig heeft in zijn leven. Door middel van werkvormen, zoals speltherapie, leren kinderen hoe ze vrienden moeten maken. Een weerbaarheidstraining wordt dan ook bij voorkeur in groepen gevolgd. De weerbaarheidstraining bestaat uit vijf tot zes bijeenkomsten. De groepen tellen niet meer dan zes kinderen. Dat is genoeg om bepaalde rollenspellen uit te voeren. Bovendien krijgen de kinderen door de kleine samenstelling ook nog voldoende individuele aandacht. Een weerbaarheidstraining biedt uitkomst voor:

  • Kinderen die gepest worden;
  • Onzekere kinderen;
  • Brutale kinderen;
  • Kinderen die niet snel vriendjes maken;
  • Angstige kinderen.

Sociale vaardigheidstraining

Tijdens de weerbaarheidstraining leren kinderen sociale vaardigheden. Zo leert je kind om complimenten te geven aan anderen, vragen te stellen, zijn gevoelens te uiten en in zichzelf te geloven. Je bent goed zoals je bent, is daarbij het motto. Sociale vaardigheden maken een kind weerbaarder. Een sociale vaardigheidstraining maakt daarom deel uit van de weerbaarheidstraining.

Sociale vaardigheidstraining autisme

Voor kinderen met een autistische beperking is het ook goed om sociale vaardigheden te trainen. Vaak begrijpen deze kinderen de wereld niet zo goed. Gedurende vijf bijeenkomsten krijgen zij handvatten aangereikt om de complexe wereld wat meer structuur te geven. Een sociale vaardigheidstraining voor kinderen met autisme wordt individueel gegeven. Zo krijgen de kinderen voldoende aandacht en het geeft ze een veilig gevoel.

Faalangsttraining

Het reduceren van faalangst is ook een aspect dat tijdens de weerbaarheidstraining aan bod komt. Kinderen met faalangst ervaren veel stress. De faalangst kan hun leven behoorlijk beïnvloeden. Faalangsttraining zorgt ervoor dat zij beter kunnen ontspannen, leren omgaan met stress en weer grip krijgen op hun eigen gedachten en gevoelens.

Weten wat de trainingen kosten en of je deze vergoed krijgt? Lees meer over de tarieven.