• Home
  • Rouwverwerking kind

Rouwverwerking kind

Na ieder verlies volgt een periode van rouw. Ook kinderen krijgen in hun jonge leven al wel eens te maken met een verlies. Bijvoorbeeld omdat een dierbare overlijdt of omdat ouders gaan scheiden. In beide gevallen maakt een kind een soort rouwproces door. Rouwverwerking doen kinderen op hun eigen manier en ieder rouwproces is anders. Bij sommige kinderen gaat rouwverwerking gepaard met emoties, zoals angst, agressie of schaamte. Andere kinderen hebben last van concentratieverlies of slapeloosheid. Goede begeleiding tijdens het rouwproces voorkomt dat kinderen emotionele of lichamelijke klachten krijgen.

Verliesbegeleiding kinderen

In acht bijeenkomsten leren kinderen om te gaan met het verlies. Ze leren om zich te ontspannen en zo de nieuwe situatie aan te kunnen. De verliesbegeleiding vullen we vooral creatief in. Kinderen vinden het soms lastig om over hun verdriet te praten. Er komen werkvormen, zoals krachtverhalen en familieopstellingen, aan bod tijdens de training. Meer informatie? Neem contact op met Juntos. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek bepalen we op welke manier je kind het beste geholpen kan worden. Daar stemmen we de verliesbegeleiding op af.

Scheiding verwerken kind

Ieder kind verwerkt een scheiding van zijn ouders anders. De een praat er liever niet over, terwijl de ander continu ruzie zoekt. Verliesbegeleiding kan een kind helpen om een scheiding beter te verwerken en zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Een scheiding heeft impact op het hele gezin. Eventueel gaan we dan ook samen met het complete gezin aan de slag om het verdriet een plekje te geven.