• Home
  • Brugklastraining

Brugklastraining

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs blijkt voor veel kinderen een grote stap. Wat staat hen te wachten? Hoe houden ze zich staande in de nieuwe situatie? Maken ze snel nieuwe vrienden? Lukt het ze om huiswerk te plannen en maken? Niet ieder kind gaat even makkelijk met deze veranderingen om. Een brugklastraining kan helpen om de overgang van groep 8 naar de brugklas zo soepel mogelijk te laten verlopen. Uiteindelijk gaat het erom dat ze een weloverwogen keuze maken voor een middelbare school die het beste bij hen past.

Training voor brugklassers en achtste groepers

De brugklastraining bestaat uit acht bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur per bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten leren kinderen hoe ze een agenda moeten gebruiken, hoe ze huiswerk moeten plannen en waar ze op moeten letten bij het bezoeken van een open dag. De brugklastraining wordt altijd in groepen gegeven van ongeveer zes tot acht kinderen en is opengesteld voor brugklassers en achtste groepers. De kinderen leren zo van elkaars ervaringen.

Leerproblemen kind

Een brugklastraining helpt ook kinderen met leerproblemen op weg. Heeft je kind moeite met huiswerk maken, het verwerken van informatie of het onthouden van lesstof? Tijdens de training komen verschillende leerstijlen aan bod waar brugklassers profijt van hebben. Wil je kind meedoen aan de brugklastraining? Neem contact op voor meer informatie over de data en tijden van de trainingen. Eventueel plannen we een gratis en vrijblijvend intakegesprek om te kijken welke begeleiding het kind nodig heeft.